samen musiceren kunnen we als de beste.
op het gebied van samenwerking en communicatie kan ons ensemble wel wat hulp gebruiken.

ensemble coaching (live op locatie)

Jullie hebben als groep een specifieke vraag, jullie hebben wellicht zelf al wat gesprekken gehad met elkaar of iets op internet opgezocht. Of misschien hebben jullie al eens een training gevolgd. En toch hebben jullie nog niet met elkaar de stap kunnen zetten die jullie verlangen. Dan is ensemble coaching een mooie optie.

 

Op basis van korte voorbereidingsopdrachten gaan we in een sessie aan de slag met jullie en met elkaar om de dynamiek te onderzoeken. We werken in het hier en nu zodat jullie concrete stappen kunnen zetten richting verandering. Coaching gaat voorbij aan kennis, is een stapje verder dan inzicht, en is gericht op transformatie.

training voor ensembles (online of live op locatie)

Aan de hand van een concreet thema dat we van te voren samen bepalen, gaan we aan de slag met achtergronden, oefeningen en handige tips voor jullie dagelijkse praktijk. Thema’s kunnen zijn: samenwerken in een ensemble, conflicten hanteren en benutten, patronen doorbreken, missie en visie: ons verhaal, communicatiestijlen.

 

Het programma van een training stellen we vooraf in grote lijnen samen met jullie vast, al is er altijd ruimte voor maatwerk tijdens de sessies. Onze trainingen voorzien jullie van kennis en vaardigheden, gericht op inzicht, zodat jullie daarna zelf verder aan de slag kunnen met jullie doelen.

maatwerk coachingstraject voor ensembles (online en/ of live op locatie)

Samen de diepte in? We ontwerpen voor jullie pianotrio, blaaskwintet of ander ensemble een traject op maat, op basis van jullie specifieke vragen. Bijvoorbeeld als jullie ensemble coaching willen combineren met individuele coaching voor musici. We werkten al met verschillende kamermuziekensembles o.a. op het gebied van samenwerking, omgaan met conflicten en verbeteren van de onderlinge communicatie.

 

Onze kracht ligt in het combineren van kennis en expertise op het gebied van psyche, gedrag, communicatie, samenwerking, groepsdynamica en teamontwikkeling met ruime ervaring met training, counseling en coaching. Onze manier van werken is geworteld in de psychologie, filosofie, organisatiekunde, gedragswetenschappen en psychotherapie.

 

Voor orkesten, fondsen, conservatoria en andere kunst-, cultuur- en educatieve instellingen maken we graag een aanbod op maat. 

dit doen we nog meer

Naast ensemble coaching bieden de coaches van Uit de Kunst Collectief ook:

 

> Individuele coaching voor musici en anderen uit de kunsten.

Intervisie voor musici en andere creatieve professionals om van en met elkaar te leren. 

Weet je niet zeker wat past? Neem contact met ons op, dan onderzoeken we samen wat voor jou het beste werkt.