samen musiceren kunnen we als de beste.
op het gebied van samenwerking en communicatie kan ons ensemble wel wat hulp gebruiken.

ensemble coaching en training

Jullie hebben als groep een specifieke vraag, jullie hebben wellicht zelf al wat gesprekken gehad met elkaar of informatie gezocht. Of misschien hebben jullie al eens een training gevolgd. En toch hebben jullie nog niet met elkaar de stap kunnen zetten die jullie verlangen. Dan is ensemble coaching een mooie optie.

Zo werken wij

We starten altijd met een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek met degene die namens jullie als contactpersoon optreedt. Willen jullie live werken en ben je benieuwd naar de onderlinge dynamiek, dan ligt coaching voor de hand. Voor coaching hebben we ruimtes beschikbaar in de regio Den Haag, maar komen ook graag naar jullie studio, repetitieruimte of onderwijslokaal. Hebben jullie een voorkeur voor online werken en ligt de vraag vooral op het gebied van (samenwerkings)vaardigheden, dan past een training wellicht beter. Samen bespreken we wat voor jullie het beste werkt! 

 

Trainingen ontwerpen we altijd op maat. Aan de hand van een concreet thema dat we van te voren samen bepalen, gaan we aan de slag met achtergronden, oefeningen en handige tips voor jullie dagelijkse praktijk. Thema’s kunnen zijn: samenwerken in een ensemble, conflicten hanteren en benutten, patronen doorbreken, missie en visie: ons verhaal, communicatiestijlen. Onze kracht ligt in het combineren van kennis en expertise op het gebied van psyche, gedrag, communicatie, samenwerking, groepsdynamica en teamontwikkeling met ruime ervaring met training, counseling en coaching. Onze trainingen voorzien jullie van kennis en vaardigheden, gericht op inzicht, zodat jullie daarna zelf verder aan de slag kunnen met jullie doelen.

 

Coaching kent net een wat ander karakter. Vaak doen we ook een telefonische rondgang langs alle ensemble-leden vooraf. Op basis van korte voorbereidingsopdrachten gaan we in een sessie aan de slag met jullie en met elkaar om de dynamiek te onderzoeken. We werken in het hier en nu zodat jullie concrete stappen kunnen zetten richting verandering. Onze manier van werken is geworteld in de psychologie, filosofie, organisatiekunde, gedragswetenschappen en psychotherapie. Coaching gaat voorbij aan kennis, is een stapje verder dan inzicht, en is gericht op transformatie.

 

Deep dive? Soms is een combinatie van interventies het meest passend. We ontwerpen dan voor jullie pianotrio, blaaskwintet of ander ensemble een intensief traject op maat, op basis van jullie specifieke vragen. Bijvoorbeeld als jullie ensemble coaching willen combineren met individuele coaching voor musici. 

en dan nog dit

Maartje is coach en heeft een achtergrond als organisatiepsycholoog. Andrea is coach en heeft een achtergrond in de zorg. Coaching en trainingen voor ensembles doen we meestal samen. In het kennismakingsgesprek geven we een indicatie van de planning en zijn we transparant over de kosten. Zo weten jullie vooraf precies wat je kunt verwachten. 

 

De investering voor ensemble coaching en training ligt rond de 650 euro per dagdeel (sessie van 2 uur inclusief 2 uur voorbereiding). Samen bespreken we wat voor jullie passend en haalbaar is.

 

Coaching en training kan soms betaald worden uit een scholingsbudget, via de opleiding of werkgever en zijn veelal aftrekbaar. Soms zijn er subsidies of beurzen beschikbaar voor coaching voor musici. Maak je zorgen over de kosten? Neem contact met ons op, dan denken we met je mee over een oplossing. 

wat we nog meer doen

Naast ensemble coaching bieden de coaches van Uit de Kunst Collectief ook:

> Individuele coaching voor musici en anderen uit de kunsten.

> Aanbod voor organisaties – voor uw concours, festival of talententraject voor musici en andere creatieve professionals bieden wij passende coaching en training op maat.  

 

Weet je niet zeker wat past? Neem contact met ons op, dan onderzoeken we samen wat voor jou het beste werkt.